Calliope coaching en zang

Unieke kleur, kracht en stem

Gedreven door een grote interesse in alles wat ons mensen beweegt, zoek ik in mijn leven steeds naar verdieping en verrijking. Het blijft voor mij fascinerend en ontroerend om mensen te kunnen helpen bij het vrijmaken van wie zij in essentie zijn, zodat zij zowel in hun zang als in hun leven meer en meer uitdrukking kunnen geven aan hun unieke kleur, kracht en stem. Omdat de zang zó veel kanten en mogelijkheden van het menszijn uitdiept, is dit voor mij een ongekend mooi en waardevol gebied.

 

Verdieping en verrijking vond ik ook in studies filosofie, psychiatrische verpleegkunde, sociotherapie, muziekwetenschappen en solozang bij Henny Yana Diemer. Ik volgde de Leergang Stem aan de Academie voor Haptonomie in Doorn en opleidingen Therapeutic touch, Ki to Change Persoonlijk leiderschap bij Karin Karis, HSP-trainingen voor professionals bij Susan Marletta Hart, stemcoaching bij Mariejan van Oort, de jaaropleiding EmotieCoach bij Vera Helleman en de opleidingen Familie- en systeemopstellingen en Karakterstructuren bij SMARA Opleidingen.

 

De kennismaking in 2007 met de praktijk en het gedachtegoed van het zenboeddhisme via Zentrum en in 2013 met de tai chi via de ITCCA heeft mijn leven en levenshouding fundamenteel veranderd.

 

Calliope is opgericht door Francine Rietdijk. Sinds 2017 werkt zij als coach voor mensen met hoogsensitiviteit, sinds 1993 als zangdocente en sinds 1989 als tekstschrijver, bedrijfs- en muziekjournalist en eindredacteur. Zie ook: www.calliope-tekst.nl.Eut van Berkum, fotografie; Auguste Rodin, Danseuses cambodgiennes